Delatnost sektora vodovod i kanalizacija je proizvodnja, snabdevanje higijenski i bakteriološki ispravnom vodom za piće, kao i prikupljanje i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda.

Vodoizvorište Jelak – Smonice

Locirano na levoj obali reke Pek,potiče iz porioda drugog Svetskog rata. Od pre par godina uređeno je novo postrojenje koje je jedno od savremenijih u Srbiji. Rezervoar je od 1000 m3, u eksploataciji su jedan kopani bunar i četiri bušena bunara.

Kontrolu kvaliteta vode vrši Zavod za javno zdravlje Požarevac.
Količina vode zadovoljava potrebe stanovnika Velikog Gradišta, Belog Bagrema, Kusića i Požežena.

Seoski vodovodi

Na osnovo Odluke Skupštine Opštine Veliko Gradište o poveravanju komunalne delatnosti snabdevanja vodom za piće u naseljima Tribrode, Kumane, Topolovnik, Carevac, Srednjevo, Pečanica, Kamijevo. Direktor JKP “Dunav Veliko Gradište“ i predsednici Saveta Mesne zajednice Kumane i Carevac su potpisali rešenje o preuzimanju vodovoda u tim naseljima.
Postupak preuzimanja ostalih seoskih vodovoda je u toku.

Preuzimanjem vodovoda JKP “Dunav Veliko Gradište“ je preuzelo i obaveze:

• Provere kvaliteta vode
• Popravku i rekonstrukciju bunara i rezervoara kao i samih objekata po selima, gde je to potrebno i redovno održavanje ovih objekata
• Troškovi električne energije za seoska vodoizvorišta
• Troškovi očitavanja stanja vodomera na terenu
• Troškovi štampe i distribucije računa
• Eventualni troškovi otklanjanja kvarova i intervencija na vodovodnoj mreži po naseljima

Ovi troškovi bi se u početku, do uspostavljanja sistema redovne naplate vode po selima, finansirali iz redovnog poslovanja JKP “Dunav Veliko Gradište“, s tim što će se nastojati da se u što kraćem roku uspostavi sistem redovne naplate vode po selima.

Građani se JKP „Dunav Veliko Gradište“ mogu obratiti zbog nestanka vode, slabog pritiska u vodovodnoj mreži, kvaliteta vode, raznih kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, zagušenje slivnika, kanalizacione mreže, zamena vodomera ili postavljanja novih, reklamacije zbog visokog proseka utrošene vode ili iznosa računa.

Postavite pitanje