Ispravnost vode za piće u Velikom Gradištu

objavljeno u: Aktuelnosti, Obaveštenja
Usled mnogobrojnih objava po društvenim mrežama koje su nastale u toku jučerašnjeg dana, 13. 04. 2021. godine, Javno komunalno preduzeće „Dunav Veliko Gradište“ obaveštava javnost da je voda sa gradskog vodoizvorišta Jelak – Smonice kojom se snabdevaju naselja Požeženo, Veliko Gradište i Beli Bagrem ISPRAVNA ZA PIĆE I UPOTREBU. Voda u naselju Kusiće je prema  poslednjem uzorku pokazala mutnoću nešto iznad dozvoljene granice, što je čini fizičko – hemijski neispravnom o čemu je odmah obaveštena javnost, te je uzorkovanje ponovljeno za naselje Kusiće dana 13. 04. 2021. godine.
Javno komunalno preduzeće redovno preko ovlašćenog Zavoda za javno zdravlje Požarevac vrši redovne analize vode sa  vodoizvorišta „Jelak Smonice“ na 6 mesta uzorkovanja, poslednji uzorak je uzet 06. 04. 2021. godine  a dana 13. 04. 2021. godine stigli su rezultati – izveštaji i mišljenja o zdravstvenoj bezbednosti br. V2022-2027  i 974/1  – 974/6 Zavoda za javno zdravlje kojima se konstatuje da su ispitivani uzorci zdravstveno bezbedni.
O svakoj eventualnoj neispravnosti vode smo obavezni da odmah obavestimo javnost i korisnike, te se informacije o istoj mogu uvek naći na sajtu Opštine Veliko Gradište i JKP Dunava Veliko Gradište, kao i na kablovskoj i SAT televiziji kao i u naselju u kojem voda nije ispravna u vidu istaknutog pisanog obaveštenja na više mesta.

 

Direktor Ljubica Mitić
JKP „Dunav Veliko Gradište“